Per la D de divulgació

per la d de divulgacio x la de radio tordera

Benvinguts a l’apartat de Per la D de divulgació. A continuació podreu trobar un recull dels programes emesos.

De manera similar a micronuates, aquest projecte neix de la voluntat de transmetre ciència per tots els públics sense necessitat d’unes bases prèvies. Així doncs, Héctor Joan i Eloi Parladé teixeixen periòdicament aquest programa lúdic que s’emet irregularment a Ràdio Tordera. La secció ha format part dels programes “El Bon Dia a Tothom”, “La Llimonada”, i properament, “La cassola”.

 

Programa 1: El Bon Dia a Tothom estrena una nova secció de divulgació científica parlant dels bacteris de la neu.

L’investigador científic Eloi Parladé es estrena la secció “Per la D de divulgació” en que ens descobreix uns bacteris que son capaços de formar gel a una temperatura més alta del normal per obtenir nutrients de les plantes.

Programa 2: El Bon Dia a Tothom ens explica per què el cel és blau

Per què el cel és blau? A partir d’aquesta pregunta l’Eloi Parladé ens porta una nova entrega de l’espai de divulgació científica del Bon Dia a Tothom.

 

Programa 3: El cos humà té 10 bacteris per cada cèl·lula

L’Eloi Parladé avui ens explica com convivim amb els bacteris, dels quals al nostre cos n’hi ha 10 per cada cèl·lula que tenim encara que amb la majoria hi convivim sense cap mena de problema.

Programa 4: L’Eloi Parladé ens explica per què el mar és salat

A la secció de divulgació científica de La Llimonada, l’Eloi Parladé ens explica els motius pels quals els mar es salat, cosa que desperta moltes preguntes a l’Héctor Joan.