Micronautes (o també μNautes*) és una iniciativa que neix amb l’objectiu de posar a l’abast del public general l’actualitat, curiositats, conceptes bàsics i història del món de la microbiologia. Mantenint el rigor científic però sempre mantenint un punt d’humor ens engresquem en aquesta aventura per la divulgació de la ciència del nostre camp.

El blog esta format per microbiòlegs amb passió per la divulgació:

Andrea Aran Garriga. Em vaig graduar en Microbiologia l’any 2013 a la UAB amb la primera promoció de microbiòlegs. Vaig fer un Màster en Immunologia Avançada l’any següent. Actualment sóc estudiant predoctoral en Immunologia Avançada a l’Intitut de Biotecnologia i Biomedicina de la UAB. La meva tesi doctoral està centrada en la caracterització de limfòcits infiltrants de tumor en el càncer de mama, amb una perspectiva cap a la teràpia personalitzada. Tot i haver abandonat professionalment la microbiologia, no ho he fet mai de manera personal. Sempre m’ha agradat parlar i escriure.

 

Eloi Parladé Molist, PhD. Graduat de la primera promoció del grau de Microbiologia a la UAB (2009-2013). Vaig fer el Màster en Microbiologia Aplicada i em vaig doctorar estudiant l’implicació de les comunitats microbianes en l’eliminació de contaminants emergents en aigües residuals. Actualment treballo amb proteïna recombinant, desenvolupant fàrmacs antimetastàtics per diversos tipus càncer. La meva gran motivació? Combinar la meva passió per l’art amb la difusió científica.

 

 

Marta Llorens Fons, PhD. De les últimes Llicenciades en Biologia, per la UAB, vaig obtenir el Doctorat en Microbiologia, a aquesta mateixa universitat, l’any 2018. La meva tesi es va basar en l’estudi dels compostos lipídics de la paret dels Micobacteris i la seva relació amb la virulència. Des de petita em va interessar la biologia, gràcies a revistes de divulgació que la feien més entenedora per mi. Ara vull ser jo la que apropi la ciència a aquells que potser no hi estan tant familiaritzats. Per això m’estic submergint en el món de la divulgació i comunicació científica.

 

 

*Per als més curiosos, la u de unautes.com representa la dotzena lletra de l’abecedari grec: μ (“mu”). En ciència, indica una milionèssima part d’unitat i el seu ús és molt comú en la microbiologia. Un bacteri fa típicament entre 0,5 i 5 μm!